, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Ungt energisk team løser ”byens” parkeringsudfordringer. Software og hardware, KBH - SPRINGBOARD®

  • 04 Jun 2019
  • 14:00 - 17:00
  • Erhvervshus Hovedstaden, kl 14:00 til 17:00 pa Fruebjergvej 3, 2100 København
  • 17

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 3. juni 2019
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 3. juni 2019

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling

Punkter til sparring

Idésparring til hvordan kommer Selskabet hurtigst i markedet

- Go-to-market / positionering

- Organisk vækst uden midler

Kapitalfremskaffelse

- Funding typer - fordele og faldgruber


Branche: Klima, App, Hardware, Software/SaaS

Udviklingsstadie:  Proof of Concept


Virksomheden har udviklet en parkeringsløsning der muliggøre lokalisering, forhåndsreservering og betaling af ledige p-pladser, som i dag ikke anvendes 100%, da de ejes af private og virksomheder, som herigennem får en mulighed for ekstra indtægter. Den digitale løsning suppleres med hardware i form af ANPR (Automatic Number Plate Recognition), som muliggør at biler ubesværet kan køre igennem en port eller bum uden at ejeren behøver at være til stede og ej heller give en kode.

Denne løsning koster 750 kr. pr måned ex. moms.

Derudover har vi en scanner, som fungerer med BLE teknologi (Bluetooth Low Energy). Bilisten kan med sin mobiltelefon og vores app få en P-tilladelse. Når mobiltelefonen nærmer sig scanneren åbnes porten én gang - og igen på vej ud af parkeringsområdet.

Vi er et ungt team der er født ind i den digitale tidsalder, men har også en erfaren CTO som har lavet apps for Danske Bank, Matas, DSB, Ørsted og andre store firmaer.


Kompetencer

Automatisering

B2B

B2C

B2G

Exit strategi

Finansiering & Kapitalrejsning

Investor Pitch

Markedsanalyse

Marketing & Branding

Strategi og vækstplaner

______________________________________________

I den efterfølgende tekst herfra og ned vil virksomheden nævnes som “Selskabet”.

Selskabets mål er at skabe en ny måde at parkere på ved at digitalisere parkeringspladser globalt og udnytte ubrugt parkeringskapacitet overalt.

Der er 3 problemer virksomheden løser gennem dens teknologi:

1.Gør det nemt for bilister at finde, reservere og betale for ledige p-pladser

2.Hjælper til en bedre trafikal logistik i byerne og ved trafikale knudepunkter

3.Reducerer udledningen af CO2 ved at nedbringe ‘søgetrafik’

Forretningsmodellen

Når en bilist finder og betaler for en ledig p-plads i app’en tager virksomheden en procentdel af beløbet der bliver parkeret for (transaktionen). Udlejer vælger selv tidsperioder i et kalendersystem samt priser. Det er gratis at tilmelde sig appen. Selskabet tager et gebyr på 15% plus Dkk 2 pr. transaktion, mens udlejeren får resten.

Kunder

Selskabet gør det nemt for alle private p-plads ejere at være med (privatpersoner såvel som virksomheder med en til mange p-pladser). Der leveres en komplet løsning (hardware og software) til boligforeninger, virksomheder, institutioner mm. der har porte og bomme ved indgangen til deres parkeringsområde. Når løsningen er implementeret, foregår alt uden manuelt arbejde i forbindelse med at give lejeren adgang til parkeringsområdet pga. integration mellem app’en og porte/bomme. Der er pt. 17 privatpersoner der udbyder deres p-plads gennem Selskabets app.

Marked

I skrivende stund eksisterer der ca. 200.000 parkeringspladser i Københavns Kommune, hvoraf ca.

78.000 ifølge en opgørelse fra Rambøll er p-pladser, som ikke er offentligt tilgængelige. De 78.000 parkeringspladser ligger enten på egen privat grund (typisk villaer), virksomheders p-pladser og kommunale ejendomme. Det er disse pladser Selskabet gerne vil gøre tilgængelig for offentligheden. Selskabet anser København som pilot for konceptet med en efterfølgende udvidelse til resten af de større byer i Danmark, Norden og Europas fastland.

Konkurrenter

De oplagte konkurrenter at nævne er de allerede etablerede parkeringsselskaber herunder

Easypark, Qpark, Onepark, Parkman med flere. Selskabets koncept afviger meget fra konkurrenternes, da disse parkeringsselskaber tager afsæt i at facilitere digital betaling for offentlige parkeringspladser og andre parkeringsarealer. Selskabet tager i stedet udgangspunkt i deleøkonomi, hvor virksomheder og privatpersoner opnår en ekstra indtægt, når parkeringspladser ikke er i brug. Det vil sige at Selskabet sigter efter at tage nogle markedssegmenter konkurrenterne ikke fokuserer på (privatpersoner og medarbejderes parkeringspladser). I forhold til direkte konkurrenter har Selskabet identificeret 4 virksomheder som har en lignende eller tilsvarende forretningsmodel - alle i en opstartsfase og uden at have modtaget funding.

Vækstpotentiale

Udover de ovennævnte markedsmuligheder vil Selskabet på sigt også udvikle en webapp, hvor fokus er at skabe ekstra værdi for virksomheder og institutioner der udbyder parkeringspladser gennem Selskabets app. Dette vil Selskabet gøre ved at tilbyde et kosteffektivt system på abonnement der hjælper virksomheden eller institutionen med at administrere deres parkeringsområde i hverdagen. Ved at digitalisere parkeringsområdet får virksomheden oparbejdet data om hvordan parkeringsområdet bedst kan udnyttes både logistisk og økonomisk. Herudover giver det et ekstra lag af sikkerhed, da virksomheden ved præcist hvem der kommer og går på dens område samt hvornår. Det bliver også nemt at håndtere fysisk adgang og parkeringstilladelser til medarbejdere og gæster (self-service). Det medfører tidsbesparelser i f.eks. virksomhedens reception.

Idéer til vækst / innovation

- Autonome biler

- Smart cities - monetisere parkeringsdata til parter med interesse for “smart” byudvikling

- Shuttle-service / valet parking

- Fellow affiliates strategy (GoMore, Avis, Hertz, GreenMobility, AirBnB, OrganicWash)

Teamet

A.De to founders går hhv. på handelsskole og gymnasium, har begge fritidsarbejde ved siden af Selskabet og har indtil videre brugt Dkk 100.000 på at etablere Selskabet og udvikle app’ en.

B.Den 3. partner har i selskabet er full stack programmør, har 10 års app-udviklings erfaring og har udviklet apps for Danske Bank, DSB og Matas.

C.Den 4. partner har over 10 års erfaring med salg og ledelse og har arbejdet i 3 år med entreprenørskab.

Økonomi/finansiering

Der er i skrivende stund (April, 2019) ingen omsætning. Der er runway til 12 måneder. Finansiering er indtil videre udelukkende kommet fra de to founding partners. Selskabet er blevet valgt til at modtage et mikrolegat på 25.000 kr.

Status på udviklingsstadie

Appen er lanceret på IOS og virksomheden søger praktikant til udvikling af Android versionen. Mikrolegatet skal bruges på udvikling af en webapp, som skal give ekstra værdi for virksomheder.

Spørgsmål til panelet

Sparring:

1.Hvordan får vi flere udlejere/p-plads ejere på platformen? Growth hacking?

2.Marketing / digital marketing – input til marketing strategi – offline og online!

3.Erfaringer med hvordan man kan lave B2B markedsanalyser i forhold til konceptet

4.Opbygning af community / brand heroes (idéer til loyalitetsprogrammer)

5.Funding strategi. Hvilke typer Funding er der igennem de forskellige stadier i et typisk selskabs historie. Hvordan og hvornår er Selskabet bedst klar til funding?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software