, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Fradrag for 11 mia. kr. udnyttes ikke! Skattesoftware med stort Europæisk potentiale, KBH - SPRINGBOARD®

  • 11 Aug 2020
  • 14:00 - 17:00
  • Virksom, kl 14:00 til 17:00 pa Vermlandsgade 65, 2300 København S
  • 17

Registration

  • Grundet corona-restriktionerne er det ikke muligt at deltage som observatør.
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 6. august 2020

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling

Intro til SPRINGBOARD®:

Hvert år går op til 11 mia. kr. tabt i fradrag, fordi folk ikke ved, at de kan få fradrag eller fordi det simpelthen er for besværligt at indrapportere.

Derfor har vi lavet en simpel og intuitiv platform, hvor folk kan finde deres fradrag og komme i mål med at få penge retur fra Skat (enten selv eller ved vi rapporterer). Gevinsten kan være alt mellem et par hundrede kroner til over 15,000 kr.

Der er tale om et erfarent team, med en helt ny-lanceret platform. Der er en MVP og nogle få hundrede brugere er begyndt at benytte løsningen, men der er et stort potentiale til at skalere hurtigt bl.a. via partnerskaber og den rigtige forretningsmodel.

Paneldeltagere med kompetencer indenfor startup, investor, strategiske samarbejder og go2market for software søges.


Punkter til sparring

- Go-to-Market strategi for Danmark, inkl. partnerskaber som værdi-drivere.

- Kapitalrejsning, tilgang til Business Angel og andre typer investorer.

- Advisory Board (hvis tid), hvilke profiler passer bedst.


Branche: Software/SaaS, FinTech (finans og forsikring)

Udviklingsstadie: Proof of Concept

Region: Hovedstaden

Der vil være begrænset antal pladser til dette SPRINGBOARD®. Det vil derfor ikke være muligt at deltage som observatør.


Kompetencer

B2C

Digitalisering

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Investor Pitch

Partnerskaber

Prissætning

Salg

Strategi og vækstplaner

______________________________________________


Problemet

I Danmark har 50% af befolkningen manglende 'finansiel forståelse' ifl. en undersøgelse foretaget af Penge- og Pensionspanelet. Denne manglende finansielle forståelse giver sig til kende i mange farver og nuancer i samfundet. Det er f.eks. her hvor Epinion og Deloitte har fundet, at op mod 11 mia. kr. ikke bliver rapporteret i fradrag hvert år. Det kommer af en bred vifte af fradrag, hvor et godt eksempel er rejsefradrag, som næsten en million lønmodtagere misser hvert år.

Løsningen

Vores vision med virksomheden er at skabe værktøjer, der støtter folk i at få succes i deres privatøkonomi. Konkret opleves platformen som et simpelt og interaktivt spørgeskema, hvor man bliver fulgt helt i mål med at få sine penge igen fra Skat. Værdien for brugerne er direkte økonomisk, da de vil få penge tilbage. Dog er der også en sekundær værdi i følelsen af større kontrol af ens egen økonomi.

I vores MVP er inkluderet 5 forskellige fradrag og 1 skatteår, hvilket vi vil udvide til 14 fradrag og 4 skatteår i løbet af 2020. Til dette formål har vi bl.a. søgt 450,000 kr. fra Innovationsfonden, som ville gøre os i stand til at lancere den udvidede version til december.

Kundesegmentet for platformen er relativt bredt. Brugere kan være alt fra folk, der blot får hjælp med rengøring, til folk der rejser meget med arbejde eller blot har langt på arbejde. De er typisk i aldersgruppen 30-55. Vi har allerede i de første 2 uger siden lanceringen oplevet en positiv tilbagemelding med 100 tilmeldte brugere og et partnerskab med Happy Helper.

Forretningsmodellen og markedet

Vores forretning og omsætning er baseret på 10% af brugerens besparelse i skat (23% af selve fradraget) dog maks. 199 kr. inkl. moms pr. år. Det er vores måde at sikre en god kundeoplevelse, hvor kunden kun betaler, når vi kan skabe reel økonomisk værdi for dem.

Hvert år indrapporterer folk manuelt fradrag for 30 mia. kr. ifl. Cepos, og oveni kommer de tidligere omtalte 11 mia. kr. Hvis man konverterer det til kroner sparet i skat, og vores pris er på 10% af besparelsen, så er markedet på 1 mia. kr. i fradrag, hvor hele 0.3 mia. kr. ikke bliver rørt pt. For at nå brugerne har vi en tredelt go-to-market strategi.

1. Danne partnerskaber med fradragsberettigede ydelser: Udover Happy Helper har vi positive tilbagemeldinger fra MyBanker, Hilfr, DJØF, Goodwings, Lunar og Ageras. Idet deres brugere har ret til fradrag, er de meget relevante for os.

2. Annoncering på Google og Facebook: Vi har allerede annoncer kørende, som har bidraget med lige under 100 brugere. Vi ser 2-5 nye brugere hver dag.

3. B2B salg: Her sælges platformen til virksomheder som et personalegode til medarbejdere.

Samtidigt er der internationalt set også muligheder. Vi har kigget på Skandinavien, hvor Norge, Sverige og Finland har flere sammenligningspunkter såsom et elektronisk tast-selv skattesystem og nogle af de samme fradrag. Så de lande er også interessante på længere sigt og kan samlet set femdoble antallet af lønmodtagere og brugere. Derudover har tyske Taxfix med deres seneste funding-runde på 65 mio. dollar demonstreret, at der er et stort marked i andre større europæiske lande såsom Tyskland, Frankrig og Italien.

Konkurrencen

I industrien ser vi ingen store konkurrenter i Danmark på den korte bane. Revisionshusene har musklerne til at bygge et system som dette, men det er for langt fra deres timesatser. Samtidigt findes der kun nogle få skattestartups i Danmark f.eks. Digital Revisor, hvis fokus er på virksomheders skat. I Europa findes der flere skattestartups som f.eks. Taxfix, men de ligner at have fokus på deres hjemmarked eller de store Europæiske markeder som Tyskland, Frankrig og Italien. Den største konkurrent på den korte bane er nok, at folk i stedet gør ingenting og ikke får deres fradrag.

Teamet

Founder teamet består af to ildsjæle, der har fået nok af det nuværende komplekse og uigennemsigtige skattesystem. Founder 1 har senest været CFO og Partner i et digitalt konsulentbureau, hvor han stod han for økonomien samt havde flere hatte på ift. salg, markedsføring, fundraising og IT-projektledelse. Her var han bl.a. også projektleder for at bygge et kendt regnskabsprograms automatiserede skatteværktøj for mindre virksomheder og selvstændige. Den anden founder har de sidste 6 år været i Google i Europa og Silicon Valley, hvor han har arbejdet med digital transformation, automatisering og Business Intelligence. Siden har han bygget ovenpå sin tekniske viden ved at læse Computer Science på KU.

Spørgsmål til panelet

Vores største fokus på nuværende tidspunkt er at komme ud i markedet og få arbejdet med vores go-to-market strategi. Vi oplever en god indgangsvinkel til partnerskaber, hvor vi kan koble os sammen med andre softwareprodukter, men vi vil gerne have jeres input til hvordan vi bedst strukturerer og prioriterer disse muligheder.

Dernæst vil vi udnytte, at vi for nuværende er de eneste med denne service i Danmark. Derfor har vi et fokus på at få den nødvendige kapital til at kunne opbygge de nødvendige ressourcer for både at eksekvere produktudvidelser og partnerskaber. Til dette vil vi meget gerne have jeres input på, hvilke typer kapital vi bør søge, hvornår vi skal starte investorsøgning, og hvilken generel tilgang vores virksomhed bør have til kapitalrejsning.

Hvis der er tid, så vi gerne en diskussion om sammensætningen af et advisory board. Vi kan se, at der allerede på nuværende tidspunkt er kritiske forretningsbeslutninger, vi skal træffe, som vi gerne ville have sparring på. Derfor mener vi et advisory board ville være meget værdiskabende.

CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software