, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

SPRINGBOARD® i København: Prisvindende clean beauty virksomhed søger sparring på go-to-market strategi, vækst og kapitalrejsning

  • 16 Jan 2024
  • 14:00 - 16:30
  • DI, kl 14:00 til 16:30 pa H. C. Andersens Blvd. 18, 1553 København
  • 12

Registration

  • Tilmeldingsfrist: 9. januar 2024
  • Tilmeldingsfrist: 9. januar 2024



Introduktion til SPRINGBOARD®

Virksomheden har fokus på at skabe et parfumehus, der tilbyder luksuriøse og naturlige parfumer/duftprodukter til de kunder, som efterspørger et sundere og mere sanseligt alternativ til de konventionelle dufte på markedet.

Produkterne er lavet af kvalitetsingredienser helt uden brug af tilsætningsstoffer. Duftene designes i eget atelier i DK og produceres i Italien. Flere produkter med ”dufte” som omdrejningspunktet er under udvikling, som en udvidelse af produktporteføljen.

Parfumeindustrien er gigantisk, og det globale marked domineres i dag af de konventionelle og syntetiske dufte. Den globale trend er, at flere og flere søger duftalternativer inden for niche parfumeri/ naturlige parfumer. Selv de store parfumehuse holder øje.

Potentialet er derfor kæmpestort globalt for de rigtige spillere i en industri, som SKAL forny sig - specielt med fokus på bæredygtighed.


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere, der kan give sparring på følgende områder:

                      1. 1. Valg af den rette go-to-market strategi, herunder fokus på valg af kunder, salgs- og distributionskanaler, markeder mv.
                      2. 2. Virksomheden ønsker yderligere vækst både Nordisk og Internationalt og søger hjælp til en vurdering af potentialet.
                      3. 3. Valg af organisk vækst versus vækst gennem kapitalrejsning. Hvilke muligheder er der for kapitalfremskaffelse til vækst?


                          Branche: Mode og design (tøj, tekstil, møbler, lamper, interiør mv.)

                          Udviklingsstadie: Proof of Business

                          Region: Hovedstaden

                          Kompetencer i panelet:

                          • Afsætning & Distributionskanaler
                          • B2B
                          • B2C
                          • Finansiering & Kapitalrejsning
                          • Forretningsmodeller
                          • Forretningsudvikling
                          • Internationalisering
                          • Investor Pitch
                          • Salg



                          Virksomheden og idégrundlag

                          Virksomheden har fokus på at skabe et parfumehus, der tilbyder luksuriøse og naturlige parfumer/duftprodukter til de kunder, som efterspørger et sundere og mere sanseligt alternativ til de konventionelle dufte på markedet. Virksomhedens parfumer er 100 % naturlige og uden nogen former for tilsætningsstoffer. Duftende har funktionelle egenskaber og giver kunderne en fuld sanselig oplevelse. Duftene designes in-house af founder, som er uddannet naturlig parfumør.


                          Produkt

                          Den konventionelle parfumeindustri tilbyder syntetiske dufte, som indeholder adskillige giftige tilsætningsstoffer og giver forbrugerne en meget endimensionel duftoplevelse. Flere oplever allergiske reaktioner og vælger som konsekvens heraf parfumer og dufte fra. Lugtesansen er en underprioriteret sans, som påvirker humør, følelser og fremkalder minder. Virksomheden ser det som essentielt at stimulere denne sans og tilbyde produkter, der både æstetisk og funktionelt udmærker sig globalt og tilbyder kunderne en anden vej end den traditionelle.


                          Hvilken løsning

                          Et rent duftunivers. Naturlig parfume og duftprodukter til bevidste kunder i hele verden. Virksomheden tilbyder også parfume retreats og events i udlandet som en del af branduniverset.


                          Forretningsmodel

                          Design og udvikling af parfumer og andre duftprodukter i eget atelier, produktion i Italien mv. og salg gennem forskellige B2B-kanaler (primært) samt egen webshop (sekundært).


                          Kunder

                          Den bevidste kunde, der ønsker at berige sit liv med skønne dufte, og søger sanselighed og selvforkælelse, men ikke ønsker at gå på kompromis med eget helbred. Kunderne på webshoppen fordeler sig på 80% kvinder og 20% mænd og kommer fra hele verden, men primært fordelt på DK/Sverige og de store europæiske byer. Pt. 17 eksklusive forhandlere på i hhv. DK, Sverige, Tyskland, UK, Østrig og Italien.


                          Markedet

                          Markedet for parfumer stort, og markedet for niche parfumeri er vokset markant gennem de senere år. Der er pt. et hul i markedet globalt for brands og virksomheder, der kan tilbyde helt rene og naturlige produkter i sin essens (indhold) uden at gå på kompromis med æstetik (design). Naturligt niche parfumeri er kommet for at blive, og de store parfumehuse/-brands holder øje. Markedspotentialet vurderes at være størst uden for DK/Norden, hvor kunderne ikke er lige så konservative og prissensitive.


                          Konkurrenter

                          Antallet af parfumebrands er stort på verdensplan, og flere niche parfume brands vinder frem. Antallet af parfume brands, der kan kalde sig naturlige/ 100% naturlige er pt. ikke stort i antal Virksomhedens konkurrenter er få, og findes primært uden for Norden i resten af Europa, USA og Asien.


                          Vækstambition

                          Virksomhedens ambition er en international forretning med forhandlere på i hele verden og et kendt brandunivers i markedet inden for naturlig parfume og sanseoplevelser (clean & slow beauty). Virksomheden ser det størst vækstpotentiale uden for Norden, og er i dialog med agenter og distributører i Europa, USA, Asien og Mellemøsten.


                          Ledelse og team

                          Ledelsen består af founder, som er uddannet naturlig parfumør og har ansvaret for hele produktudviklingen i form af rollen som Creative Director samt en erfaren leder, der er medejer og står for forretningsudvikling og daglig drift i rollen som CEO. Temaet rummer desuden en deltidsansat kommunikationsansvarlig samt en grafisk designer, hvoraf sidstnævnte er en del af ejerkredsen.


                          Økonomi/finansiering

                          Positiv omsætning i 2023. Etableret med startkapital fra angel investor, 2 yderligere investeringer efterfølgende fra samme investor. Virksomheden søger efter yderligere kapitalindskud.


                          Status

                          Virksomheden lancerede de første produkter (parfumer) under Covid-19 nedlukningen i august 2020 og har været i markedet siden med betalende kunder (B2C og B2B). Virksomheden har modtaget positiv presseomtale fra danske medier samt fra internationale medier som Forbes og Vogue US and Italia. Virksomhedens fokus er på go-to-market, vækst og kapitalrejsning.

                          CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
                          Powered by Wild Apricot Membership Software