, ,
Fokus: Forretningsudvikling
Introduktion til SPRINGBOARD®
Virksomheden udvikler, producere og sælger produkter for at hjælpe handicappede og ældre i samfundet. Produkterne bliver udviklet i samarbejde med målgruppen og personer rundt om dem - for at dække det præcise behov. Nu skal der gang i salget og sikring af en optimal værdikæde.
Punkter til sparring
Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere med kompetencer indenfor elektronisk udstyr samt følgende tre temaer (prioriteret rækkefølge):
1.Produkt udvikling/produktion
2.Distributionsstrategi
3.Salg og marketings strategi
Branche: Elektrisk udstyr/elektronik, Handicap/ Rehabilitering
Udviklingsstadie: Proof of Concept
Region: Sydjylland
Kompetencer til panelet
Afsætning & Distributionskanaler
Marketing & Branding
Online marketing
Produktion
Salg
______________________________________________
Ideen til produktet kom da en af grundlæggernes søster er handikappet og moren havde købt et automatisk raflebæger til 1400 DKK i England. Det kom grundlæggeren hjem og så, og her tænkte han det kan ikke passe at noget så simpelt og ikke ret handy skal koste så meget.
Derfor blev der udviklet et nyt design og det nye automatiske raflebæger koster nu kun 600 DKK og bliver produceret i DK.
Alle vores produkter er 3D printet viklet gør virksomheden meget agil.
Da vi testede det automatiske raflebæger, var vi ude på en specialskole, her kom de samtidig med en anden problemstilling som de behøvede hjælp til at løse. Her designede vi så en Penholder, som gør at det besværlige greb der er på skriveredskaber - gøres lettere med et vandret greb. Den samme institution er vi lige nu ved at udvikle sanseplader med til en af deres elever. Dette gør at vi har set et behov, hvor institutionerne behøver hjælp til at udvikle og producere deres ideer.
Vi har derefter set ved at have udviklet de her produkter at andre også kan bruge de produkter vi har udviklet. Det gør at vi har eksperter med under udviklingen af produktet så det passer til målgruppen som er handikappet, og derefter kan vi sælge det til hele målgruppen og derved tjene udviklingstiden ind igen. Det gode ved 3D printet produkter er at det også er superhurtigt at teste ideer af. Så det ikke tager flere år at udvikle et produkt.
Der er ca. 50.000 med fysiske handicaps i Danmark og ydermere kan vores produkter også have interesse for ældre, hvor der er yderligere 40.000 på plejehjem.
Der er konkurrenter i webshops som importerer og sælger hjælpemidler i Danmark, men der er ikke nogen som tilbyder samme udvikling og produktion af produkter som vi kommer med. Derudover er det at vi 3D printer vores produkter også ret nyt.
Målet med virksomheden er at hjælpe personer, som ikke selv kan, og derved hjælpe samfundet imens man tjener penge på det, så man kan hjælpe endnu mere.
Ambitionen er at nå ud til alle Bosteder og institutioner i Danmark og derved have en stor kunde base hvor man når man udvikler et nyt produkt hurtig kan skubbe den ud til alle de andre institutioner og bosteder. På sigt vil Sverige, Norge og Tyskland også være oplagte mulige markeder at besøge.
Virksomheden består lige nu af 3 grundlæggere. Første mand er ingeniør i mekatornik og er gået fuld tid i februar 2021. Anden mand studerer mekatronik. Tredje mand studerer Business administration. De 2 studerende er færdig til sommer 2021.
Lige nu er virksomheden registret som en enkeltmand virksomhed i første grundlæggeres navn.
Dette team gør os stærke i produktudvikling og tredje mand gør at vi letter kan få det ud til kunderne. Ambitionen er også at skabe et brand som forbindes med smarte løsninger til en fair pris med god kundeservice så kunderne vil udvikle og købe vores produkter.
I 2020 omsatte vi for 10.000 DKK med kun et underskud på 130 DKK. I januar 2021 har vi omsat for 2500 DKK og vundet 5000 DKK fra Sønderborg iværksætter pris. Dette gør at vi har et positivt resultat på 2000 DKK i 2021 indtil videre. Start kapitalen er finaseret af første grundlægger som også står klar til videre finansiering.
Vi har indtil videre solgt sammenlagt 31 produkter til 16 kunder. Her er både private og institutioner. Vi har egen webshop som lige er blevet forbedret for at få online betalings mulighed.
Spørgsmål til panelet
Hvad tænker panelet ud fra erfaring har den bedste virkning i forhold til salg, når man også vil opbygge gode relationer med sine kunder og opbygge et brand?
I forhold til distribution da vi lige nu har både salg og produktion, burde man skille det ad og lade andre stå for salg og/eller produktion?
Fokus: forretningsudvikling
Intro til Pitch-SPRINGBOARD:
1.Opstart af produktion
Produktion af produkter i Kina samt QC og forsendelse
2.Økonomi
Budget og modellering, samt startkapital diskussion
3.Online Salg
Erfaring med primært CPC og konverteringer på webshop
Branche: Gummi- og plastprodukter, Elektrisk udstyr/elektronik, Handel
Udviklingsstadie: Pre-Proof of Concept
Region: Midtjylland
B2C
Cirkulær økonomi/ressourceeffektivitet
Finansiering & Kapitalrejsning
Indkøb
Logistik
Prissætning
Økonomi & Regnskab
Virksomheden og idégrundlag
a.Online prisudfordrer med uset grøn profil.
Produkt/ydelse
a.Nem entry til eltandbørster og fjerne bøvl med køb af nye hoveder
Hvilken løsning
a.Et billigt og selvkørende abonnement
Forretningsmodel
a.D2C baseret på online værktøjer
Kunder
a.Voksne mennesker der børster tænder
Markedet
a.2.850.000 danskere – og langt flere europæer
Konkurrenter
a.P&G, Philips, Panasonic, Colgate, Waterpik og Brush Buddy
Vækstpotentiale/mål/ambition
a.1,61% af det danske makrosegment i måned 36
Ledelse og team
a.Cand.ling.merc i International Virksomheds Kommunikation og dyb erfaring med international markedsføring
Økonomi/finansiering
a.Prioritet 1: Investor – Prioritet 2: Kassekredit
Status
a.Der kan trykkes på bestilling af produkter i morgen og så er vi i gang.
Produktet er elektriske tandbørster i eget brand på abonnement. Forbrugeren køber den første tandbørste til en konkurrencedygtig start pris. Herefter vil man få tilsendt et nyt børstehoved hver kvartal til en fast pris.
Forbruget af elektriske tandbørster i UK er steget med 52% (12 millioner personer), fra 2015 til 2020. Samtidig anbefaler Tandlægeforeningen at man bør skifte sit tandbørstehoved hver tredje måned, hvilket 42% ikke får gjort. Det vil vi gøre nemt – og billigt – for forbrugeren.
Prismæssigt ligger børsterne i index 35 i forhold til børster som kan sammenlignes på kvalitet og funktioner. Forskellen er dog at denne tandbørstes fokus er på en grøn profil der ikke går på kompromis med kvalitet. Der arbejdes på at producerer alle dele af genbrugsplast for at produktet ikke er med til at øge efterspørgslen på plastik. Dette kommer sammen med en ’no-hassle’ garanti inden for de første to år, samt en livstidsgaranti på tandbørsten hvis den går i stykker efter de første to år og sendes tilbage til os. Denne grønne profil og garanti er unik i markedet.
Market er interessant og er på nuværende tidspunkt er ogliopolisk med få udfordrer. Dog har man set en tendens i USA på udvikling af tandbørsteabonnementer, primært fra nye brands.
Dette giver en interessant case. For det første fordi at det viser at modellen virker i et vestligt samfund med god infrastruktur. Derudover giver det en interessant mulighed for en eventuel exit-strategi i fremtiden hvor man enten kan se et støre Amerikansk brand der vil penetrere det Europæiske marked, eller et af det helt store brands der vil satse på abonnementsløsninger i Europa – lidt som man har set det i mange år inden for telebranchen.
Økonomisk er modellen interessant. Den bygger på at skabe et stærkt brand på en kosteffektiv onlineplatform. Der kalkuleres med en omsætning på ca. 245.000 DKK alene i måned 12 og en EBIT på 85.000 i samme måned. Det er vel at mærke hvis man har formået at lave salg til bare 0,12% af markro-segmentet i Danmark.
Udfordringerne ligger i at sikre den rigtige produktion i Kina, samt et optimeret S&OP setup da chasflow er en af de største udfordringer på nuværende tidspunkt. Derudover skal leverandøren sikres i forhold til deres produktion, de økonomiske modelleringer skal valideres – og sidst men bestemt ikke mindst – brandet skal vise sit værd på de online platforme hvor CPC og konverteringen er i fokus.
Så hvis du ønsker at sparre i forhold til en 360 strategi case med fokus på at bidrage i opstartsfasen af en online- og internationaliserings, og hjælpe virksomheden flyvende ud af starthullet – så er dette casen for dig.
1)Hvordan sikre vi det korrekte produktion setup i Kina og klare cashflow i forhold til produktleveringer. Større ordrer er billigere men udfordrer cashflow – løbende månedlige ordrer er godt for cashflow men dyrere i længden.
2)Økonomien bag konceptet skal udfordres for at sikre at forecasts er realistiske. Her tænkes på løbende omkostninger og generelle overvejelser. Der er samtidig udfordringer med at skaffe den rigtige model for startfinansiering. En invester er nok det mest realistiske, men andre løsninger bør vendes.
3)I denne modulering arbejdes der med et CPC på 5 kr., samt en konverteringsgrad på 5% på website. Hvordan sikrer vi at denne målsætning nås, og er det Facebook der er det korrekte medie eller skal man kigge mod Google (eller noget helt tredje)?
Introduktion til Pitch-SPRINGBOARD
Der er ikke nogen markedsdominerende to-do app, fordi alle har samme mangelfulde løsninger, der ikke tilbyder meget mere end fx kalender-apps.
Virksomhedens løsning tilbyder integreret styring af deadlines og prioriteter samt andre dimensioner efter behov. Med en unik algoritme og UX fås et enkelt overblik på tværs.
MVP-version er gratis gennem App Store med en indbydende, intuitiv og farverig UX. Der planlægges B2B Pro-version (30 $/år), B2C Family-version (6 $/år) samt version til engangsbetaling (3 $).
Ambitionen er at blive den førende to-do app globalt.
MVP’en er klar, nu der er behov for sparring om acceleration af udviklingen samt finansiering, så de rigtige beslutninger bliver truffet første gang:
1.Udviklingen:
Hvad er det rette fokus ift. videreudvikling? Gratis-versionen, betalingsversioner og datasalg eller noget helt tredje? Hvordan udvikles organisationen omkring produktet?
2.Finansiering:
Hvordan skaffes finansiering til udvikling og markedsføring - gerne kloge penge? Skal advisory board/bestyrelse på plads inden?
Branche: App
Region: Hovedstaden
B2B
Forretningsudvikling
Innovation (forretning, marked, produkt, proces)
Investor Pitch
It & Systemudvikling
Organisationsudvikling
Virksomheden ønsker at gøre op med køb-og-smid-væk-samfundet, ved at gøre det nemmere for forbrugere at reparere deres ødelagte produkter. Det sker via deres platform, hvor forbrugeren kan oprette en reparation. Herefter går de tilknyttede reparatører ind og byder på, hvad de kan løse opgaven for. Til sidst har forbrugeren et overblik over deres muligheder, og kan træffe en beslutning ud fra det.
1.Gearing af platform
2.Marketing & kommunikation
3.Finansiering
Branche: Internet
Udviklingsstadie: Proof-of-Concept
Forretningsmodeller
Kommunikation
Partnerskaber
SDG – verdensmål
Strategi og vækstplaner
De fleste kender det nok. Deres højtalere, kaffemaskine, eller KitchenAid er gået i stykker. Det er ikke muligt at finde en reparatør til det, ellers finder man én med et for dyrt diagnosticeringsgebyr. Samtidig er de reparatører, der kan fikse de ting ikke særligt synlige. Det gør at udbud og efterspørgsel ikke kan mødes, og det potentielle marked forbliver uforløst.
Virksomheden gør det nemmere for kunderne at finde de rigtige reparatører til deres ødelagte produkter, ved at samle alle reparatørerne ét sted. Derudover er der private reparatører tilknyttet, som kunden normalt ikke ville have adgang til, som ofte også kan reparere lidt mere specielle produkter.
Vírksomheden tjener penge, ved at tage 15 % af reparationens pris fra reparatørernes side, når de får en kunde. No-cure-no-pay.
Early adopters af konceptet er især folk med et bæredygtigt mindset. Dog opererer virksomheden på et massemarked. Alle kan i princippet have ødelagte produkter. I København, Århus og Odense bliver der samlet set repareret omkring 855.000 produkter årligt, i Europa er det 94.500.000. Det alene er et marked virksomheden er ved at tage andel i. Dog stræbes der efter at nå, det marked der endnu er uberørt. Folk tænker mere og mere på miljøet, og reparationer er et stigende marked, ligesom man ser inden for køb og salg af brugte produkter. 90% af alle danskere ønsker at reparere deres ødelagte produkter, men gør det ikke fordi de synes det er for dyrt eller besværligt. Det ses samtidig at hjemmesiden bliver brugt til at reparere produkter, kunderne ellers ikke ved hvor de kan få repareret. 25% af alle reparationerne på hjemmesiden er under denne betegnelse. Virksomheden vil skalere med fokus på metropoler. Først i Danmark, så Sverige og dernæst resten af Europa.
Der er 2 store trusler, når det kommer til at nå dette marked. Det første værende køb-og-smid-væk-samfundet. Her skal der ændres en tankegang og folk skal overbevises om at reparationer kan svare sig. Det andet er risikoen for kopiering. Skulle en større virksomhed, med flere ressourcer vælge at kopiere virksomheden, vil de have stor mulighed for at få mere eksponering. Derfor er det vigtigt at virksomheden får en konkurrencefordel. Her vil de bygge et godt forhold til deres unikke reparatører. Det er en stor konkurrencefordel. De er nemlig tidskrævende og svære at få fat på. Virksomheden har allerede en del tilknyttet og gør meget ud af at udvikle platformen sammen med dem.
Kerneteamet består af A og B. A er teknisk ansvarlig og har tidligere erfaringer fra andre startups. B er founder og arbejder hovedsageligt med strategi og konceptudvikling. Derudover er der løbende praktikanter i teamet.
Virksomheden har ikke selv økonomiske ressourcer til rådighed, og finder det derfor yderst relevant at finde en investor eller alternativ måde at skaffe kapital på.
Indtil videre er der fundet problem - solution fit, været ca. 500 oprettede reparationer og har 100 tilknyttede reparatører.
Virksomheden er et sted lige nu, hvor det er meget svært at udvikle og vækste, uden en kapitalindsprøjtning. Derfor er det finansielle i enormt stort fokus. Foruden dette arbejdes der meget på markedsføringsstrategier og at kigge på eventuelle partnerskaber, der på alternativ vis kan hjælpe virksomheden med komme længere ud, uden et allokeret markedsføringsbudget.
1.Hvordan gearer vi platformen, herunder diskussion af strategiske partnerskaber, hvem er den primære interessent, mv.?
2.Hvordan sikrer vi at kendskabet til platformen øges, herunder diskussion af kommunikationsstrategi og marketingindsatser?
3.Hvordan sikrer vi en position hvor vi bliver relevante for potentielle investorer, samt diskussion af hvem vores relevante investorer og finansieringskilder vil være?
Ring endelig til os - alle hverdage mellem 9.00 - 16.00: